Volvo XC60
Volvo XC60
Volvo XC60

The future of safety

Ibland är det som aldrig händer, det viktigaste av allt. Vårt åtagande handlar inte bara om det ögonblick då en olycka håller på att inträffa. Det handlar lika mycket om alla de stunder som blir verklighet, tack vare att olyckan inte blev det.
Volvo XC60
Pris från ca 359 000:-
CITY SAFETY

Ditt extra öga på vägen

City Safety autobroms minskar risken för att köra på framförvarande fordon med hela 45 procent enligt en undersökning. Med Volvo XC60 får föraren även hjälp att styra undan för att undvika kollision med fordon, cyklister, gående och även större djur.
ONCOMING LANE MITIGATION

Förebygger allvarliga olyckor

En av de allvarligaste olyckorna är när en bil kommer över i fel fil och frontalkrockar med mötande trafik. Nya systemet ”Oncoming lane mitigation” uppmärksammar föraren på att han eller hon är på väg ut i en fil med mötande trafik och kan även hjälpa till att aktivt styra tillbaka till rätt fil.

Blind Spot Information System

En extra titt över axeln

Ytterligare en nyhet är att döda vinkeln-varnaren BLIS nu inte bara kan varna för en bil i angränsande fil, utan kan också aktivt styra tillbaka.
STEER SUPPORT

Styr undan från faran

Som ett komplement till autobromsen i City Safety kan systemet nu också aktivt hjälpa till att styra undan. Styrhjälpen är aktiv i hastigheter mellan 50 och 100 km/h.

Distinkt design

Volvo XC60 har distinkt design med kraftfulla drag och tidlös känsla. En perfekt kombination av skandinavisk design och den allra senaste teknologin.
Total kontroll
Luftfjädring ger perfekt väghållning och hög komfort. Bilen går mjukt på alla underlag med automatisk kompensation för tung last.
Perfekt på alla vägar
Markfrigången är hela 216 mm och Volvo XC60 är hemma på alla typer av vägar och underlag.
Skandinavisk design
Kraftfull design med tidlös kvalitet. Grillen ger en tredimensionell känsla och motorhuven är imponerande.

Förarens bil

Volvo XC60 är byggd för att köras. En bil som tillfredsställer alla dina sinnen. Du sitter skönt, har perfekt sikt och bilen reagerar direkt på alla dina intentioner.
En stark ljudupplevelse
Bowers & Wilkins Premium sound med sina 19 högtalare och subwoofer ger dig en fantastisk ljudupplevelse, var du än sitter i kupén.
Naturmaterial
Drivved skapas i vanliga fall av tid och miljö. Vi har lyckats tillverka det i våra fabriker för att ge bilarna en tidlös känsla.
Intuitivt
Den stora Sensus touchskärmen är mycket enkel och helt logisk att hantera, precis som en surfplatta. Här sköter du de flesta av bilens funktioner.

Utrustningsnivåer

Alla versioner av Volvo XC60 är välutrustade och har till exempel LED-strålkastare med aktivt helljus,
tvåzoners klimatsystem, Sensus infotainment och självklart City Safety.
Momentum
Standardutrustningen innehåller bland annat klädsel i textil/T-Tec, "CleanZone" luftkvalitetssystem, elmanövrerad baklucka och 18-tumshjul.
Inscription
Den lyxiga utrustningsnivån Inscription har läderklädda och ventilerade komfortstolar, 19-tumshjul, unika kromdetaljer och instegsbelysning.
R-Design
R-Design bjuder på 19-tumshjul, sportfjärding, sportstolar med läder/nubuckklädsel, grill i blanksvart samt en mix av matt silver och blanksvart dekor.

Effektiva drivkällor

Volvo XC60 finns med Twin Engine laddhybrid, diesel- och
bensinmotorer. Alla med AWD fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda som standard.

Twin Engine

Prisbelönta T8 Twin Engine laddhybrid är toppmodellen. Sammanlagda effekten är hela 407 hk vilket ger en acceleration från 0-100 km/h på bara 5,3 sekunder.
T8 Twin Engine
Bensin- och ledriven laddhybrid med 320+87 hk samt fyrhjulsdrift.
Tre körlägen: Pure (elektrisk), Hybrid och Power.

Bensin

Tvåliters fyrcylindrig bensinmotor som kombinerar prestanda med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. Turboladdning (T6 kompressor/turbo) ger snabb acceleration och direkt respons.
T5
Turboladdade T5 på 254 hk ger en härlig kombination av prestanda och låg bränsleförbrukning. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.
T6
Prestandamodellen med en kombination av avgasdriven turbo och mekanisk kompressor ger hela 320 hk. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.

Diesel

Högeffektiva fyrcylindriga tvålitersmotorer. D5-modellen har också Volvo-innovationen PowerPulse som med tryckluft ger turboladdning direkt från låga varvtal för snabbare respons.
D4
Dieselmotor på 190 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda.
D5
Dieselmotor på 225 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda. PowerPulse ger kraft direkt från låga vartvtal.

Läs mer

Bygg din egen Volvo XC60, se alla specifikationer eller upptäck det breda utbudet av tillbehör.